top of page

Over ons

Wij zijn Floor en Jannechien, moeder en dochter. En hebben een hele mooie hobby: het telen van bloemen en daarmee prachtig bloemwerk maken. We zijn gek op alles wat met de tuin te maken heeft en steken elkaar aan met ons enthousiasme! We hopen jullie ook een klein beetje aan te steken met onze bloemengekte. 

Jannechien is vooral op de achtergrond aan het werk. Zo zorgt ze voor heel belangrijke zaken die niet altijd meteen opvallen maar wel heel tijdrovend zijn: onkruid wieden, plantjes overplanten, alles netjes houden, plukken van bloemen, boeketten maken enzovoorts. 

Jannechien heeft al jaren een bloementuin, eerder had zij ook op onze vorige boerderij een bloemenpluktuin, maar toen wij verhuisden naar "de Kamp" had zij niet meer de tijd om dit te doen. Een jong gezin en een melkveebedrijf hadden alle aandacht nodig. Gelukkig zijn we nu allen iets ouder en kreeg ook Floor veel interesse in bloemen en de tuin! Dat zorgde ervoor dat we samen heel enthousiast aan de gang gingen. Wat begon met een klein stukje tuin is ieder jaar iets uitgebreid tot waar we nu staan! 

Jannechien haar favoriete bloemen zijn: viooltjes, rozen, thalictrum, lathyrus, pioenen en lupines. Maar eigenlijk vindt zij alles wel mooi! Er is ook zoveel om uit te kiezen... 

Al toen Floor een jong meisje was, was ze veel te vinden tussen de bloemen op de bloementuin bij haar moeder! Maar ook in het land plukte ze alle madeliefjes en paardenbloemen en maakte daar boeketjes van. Gek op bloemen dus, dat is zeker! Maar het begon pas echt toen ze de zorgboerderij opstartte, een klein stukje tuin en een bijbaantje bij "bloem" in Den Burg. De bloementuin en zorgboerderij gingen dusdanig goed dat de bijbaan op een gegeven moment niet meer nodig was. 

Floor vindt het een uitdaging om met de bloemen uit eigen tuin iets bijzonders neer te zetten, geen jaar is hetzelfde en dat maakt het ook zo leuk! Er valt zoveel te leren van de natuur en door daarmee samen te werken is het mogelijk om de mooiste bloemwerken maken. 

Floor houdt zich bezig met de inkoop van zaden en bollen, het voorzaaien, planten, plukken en samenstellen van boeketten. Floor haar lievelingsbloemen zijn: Baptisia, Dahlia's, Engelse Rozen, Helleborus, Chocolade Cosmos en Phlox.

IMG_0840.jpg

Ellie Duinker

IMG_3496.HEIC

Ook onmisbaar! Jacob, zorgt voor alle grotere klussen met de trekker, heeft flink wat bollenkennis opgedaan in zijn jeugd en checkt regelmatig even hoe het ervoor staat met de bloemen. 

FullSizeRender.JPG

Roos is ons prachtige roodharige model en theetuin-eigenares! Bij Roos kan je in de theetuin heerlijk genieten van zelfgemaakt lekkers. De theetuin is ook te vinden op ons erf! 

IMG_0814.JPG

Onze kleinste helpster, Phlox! Zorgt voor een goede bewatering van de plantjes, ruikt aan alle bloemen of ze goed geuren én plukt zo nu en dan ook de mooiste weg!

bottom of page